tirsdag den 5. januar 2010

En historie om hverdagsracisme

I bilen på vej på arbejde idag, kom min tidligere omtalte kollega med endnu et guldkorn udi hverdagsracismen.

Der var et indslag i radioen om hvordan denne isvinter er en hård omgang for de hjemløse og at de forskellige herberger ikke har kapacitet til at rumme de mange frysende hjemløse. Min kollega er en meget løsningsorienteret pige og kommer med forslag om at man skal formene hjemløse med anden etnisk baggrund end dansk adgang til herbergerne. Argumentet er, at e jo ikke skal have det forgodt for så spredes rygtet jo bare rundt om i verden at i man bare kan komme til Danmark og bo gratis på herberg. Nu ved jeg ikke hvor glamourøst livet på gaden i Danmark er, men det var da et interessant løsningsforslag omend en smule umenneskeligt og minder lidt om en holdning en vis herre i 1940'erne havde....

3 kommentarer:

Jo sagde ...

Det pigebarn lyder saft susme inteligent. Hvad siger du til hende? Med risiko for at miste et "ride" er du da nød til at anfægte sådanne udtalelser!!!

roller girl sagde ...

Jeg kan ikke rigtig sige noget fordi et simpelthen er så latterligt sagt. Hun er ikke typen man kan diskutere den slags med, men du har ret Jo, man burde sige noget. Jeg bliver bare helt paf når hun siger sådan noget.

Snablen sagde ...

Hun lyder ca. som det dummeste pigebarn i DK. Men ellers enig med Jo - det skal siges! Du kan bare sige at du ikke er enig i hendes analyser fordi du som udgangspunkt ikke tror, at alle som kommer til landet kun vil nasse og snyde og sende penge til terrornetværk.

Det er totalt 80er at tro, at alle i DK er bekvemmelighedsflygtninge. Hun tror vel også, at de stadig stjæler vores cykler og vores lækre kællinger? Heldigt for hende at skulderpuder er in igen. Så kommer det at matche hendes vamle glistrup-holdninger såvel som puddelkrøl i knastørt garn...

Hvis hun bliver ved så ville det være passende at proppe et oversize marcipanbrød i hendes beskidte kæft. Det kunne Glisser jo også så godt li!