torsdag den 16. oktober 2008

"Klønke" Jønke?!

Jeg kan ikke helt lade være med at synes at den gode(?) Jønke er et bare lidt interessant menneske. Efter nogler uger med temmelig meget fokus på hans "brødre" og deres skidte venner og senest i forbindelse md fejring af positiv psykiatrisk vurdering som samtidig førte til hans løsladelse.

For det første er manden jo relativt kvik. Det beviste han i går da han viste sig retorisk overlegen over hende God Aften Danmark dullen. Det kan imidlertid også være en effekt af at hun er temmelig talentløs. Hun kunne jo ikke gennemskue, at han afviste at HA har en konflikt med andre grupperinger i Danmark. Tilsyneladende fordi har fortalt hende at AK81 kun er en støttegruppe (at det nok i virkeligheden forholder sig anderledes er en anden sag - men han holdt på sit). Tilgengæld anvendte hun taktikken "vi-undrer-os-i-et-nedladende-tonefald" ("nej, så kan jeg da virkelig ikke forstå hvem det så skulle være") på uklædeligste vis. Han vandt den debat. Måske han med lidt øvelse kunne vinde flere debatter og blive en god demokratisk præsident kandidat en dag.... Spøg til side.

For det andet er han jo et empatisk menneske - det viser hans mentalundersøgelse. Men hvorfor er det så man bliver morder og voldsmand? Af empati for sine brødre? Eller fordi hans ofre var så dumme, at de er bedre tjent uden liv/knæskaller/milt? Det fatter jeg så slet ikke...

I den verserende sag er han blevet overfaldet med kniv mens han ventede på aftensmad. Det kostede ham 6 knivstik at spise den aften, men da han endelig fik fravristet overfaldsmanden sin kniv kostede det også modparten en række knivstik som bl.a. resulterede i sprængt milt (nej, det er ikke en gryderet). Hans påstand er, at han forsvarede sit eget liv overfor en galning, og at han grundet nødværge slet ikke burde have siddet inde de sidste 10 måneder. Hvis enhver anden havde gjort det samme i nødværge var de aldrig kommet ind og sidde.

Har han ret? Eller er han bare "klønke" Jønke? Han anderkender jo at han tidligere har begået overlagt mord og taget sin straf, men synes ikke det er rimeligt at det nu skal ligge ham til last ca. 20 år efter hans morddom. Jeg tænker: måske er det noget man må leve med når man er Jønke. Og så har han jo også haft rig mulighed for at gøre sit jura studie færdig. It might come in handy....

3 kommentarer:

roller girl sagde ...

Det jeg har lært af utallige amerikanske serier såsom Ally og L.A. Law, så kigger man på den anklagedes fortid og tidligere "offences" når vedkommende er tiltalt for vold eller andet stads.
I Jønkes tilfælde er det naturligvis "synd" at han har en meget voldelig fortid, når nu han stak ham gutten i "nødværge". Jeg tror forsvaren har haft svært ved at bevise, Jønkes fortid taget i betragtning, at det var nødværge. Han skal i øvrigt være glad for at han ikke bor i visse amerikanske stater, da man her ryger ind på livstid efter 3. dom det være sig butikstyverri eller overlagt mord.

Dog skal man ikke underkende, at der er signalværdi for det fesne danske retssystem at statuere et eksempel ved at dømme Jønke. Det er nok det åg han må bære ved at være formand for en af Danmarks største grupper, der beskæftiger sig med organiseret kriminalitet og vold.

Så han er lidt "Klønke" Jønke.

Snablen sagde ...

Efter sigende scorer Klønke ikke specielt højt på psykopat skalaen. Ikke højere end almindelige mennesker. Det er modsat Lundin som scorer 39 ud af 40, og i følge lægen er den største psykopat hun nogensinde har mødt i de 25 år hun har arbejdet. Han vil formodentligt myrde igen og ved måske heller ikke helt hvorfor han gør det.

Men hvordan er det egentlig så lige, at Klønke har sådan et prægtigt portfolio af voldsepisoder bag sig....?

Vidste I i øvrigt at han svarer når man skriver mails til ham? har en bekendt som i sidste uge skrev og sprugte hvor mange medlemmer de var. De fik en venlig mail tilbage om, at den slags svarede de desværre ikke på for tiden. Mvh. Jønke.

Anonym sagde ...

Flot skrevet . du er en klog person og vores samfund er vatte og umoralsk patetisk , ingen kan det som de med en tittel kan få , vad endet det er go eller dårig omtale . så kommer det altid frem som En global historie ..
personligt så ,har en vær lov at forsvare sig men at begå mord på uskyldige folk . bare for at de har et ryg mærke er sku da helt ude i hampen .. vi burde slet ikke alliera os på det vis .. for at vi skal føle vi er nået .. men hvem vil side og finde sig i at blive over faldet med en kniv eller gon !